GRATIS FRAGT, NÅR DU KØBER FOR OVER 1.700,-

Ordrer der ønskes leveret før jul og nytår, skal bestilles senest 17. december. Der kan ikke garanteres levering mellem jul og nytår, grundet de mange helligdage 🎅

Historien om

SØBOGAARD

1/5

Starten på Søbogaard

Grundlæggeren af “Søbogaard”, Poul Hansen, er vokset op på gården Søbogaard, som ligger smukt ned til Kimmerslev sø ved Kimmerslev kirke. Den ligger i et fredet område, så der er desværre ikke muligheder for udvidelse. I foråret 1976 ankom de første 80.000 bier til Søbogaard, da vores bilærer Åge Nielsen Karlstrup skaffede os to bifamilier. De midtsjællandske skove og kløvermarker fik besøg af vores bier, og snart lavede de mere honning end vi selv kunne spise.

Vi startede med at sælge på Køge Torv, og da vi toppede, havde vi 250 bifamilier, så vi måtte helt til København, for at finde kunder til vores honning. ”Kaffe, The og Vinkælderen” på Frederiksborggade, nu Rosenborggade, blev vores allerførste kunde i København. Siden har vi udvidet sortimentet med bland andet saft, marmelade og øl, og der kommer hele tiden nye varianter til.

2/5

Hyldeblomst

Allerede i 1980’erne drev Søbogaard den første økologiske hyldeplantage i Danmark. Første gang vi prøvede at bibringe vores kunder dette unikke produkt var til Skanderborg Festivallen. På festivallen var vores medbragte sømbræt dog mere interessant, så inden turen igen gik hjem til Borup fra Danmarks Smukkeste Festival, måtte vi gøde skoven med Søbogaards allerførste produktion af hyldeblomstdrik.

Senere lykkedes det dog at slå igennem, og vi var de første, der fik hyldeblomsten kommercielt ind på det danske marked. Vi har introduceret økologisk saftevand på cafeer for næsen af store udenlandske selskaber, og vi har i adskillige år betalt mere skat i Danmark end mange af de store udenlandske selskaber.

 

3/5

Hyldeblomst

Siden 1999 har Søbogaard været en del af et Danida projekt omkring dyrkning af hyld, udvikling af økologiske regelsæt og udvikling af is-, marmelade- og drikkevarekoncepter i Nepal. Kort tid efter vi havde fået plantet de første hyld, udbrød der desværre borgerkrig i Nepal, men dagen efter den sluttede, ringede vores nepalesiske partner og sagde, at vi godt kunne komme tilbage, for nu var de holdt op med at skyde.I september 2007 tog vi derfor tilbage til Nepal. Vi måtte sande at træerne ikke så for godt ud, men vi fik nye planter til 

Nepal, sammen med bl.a. jordbær, som blev plantet i forskellige luftlag. Da der ikke var nogen regler omkring økologi i Nepal, var vi med til at skrive disse. Desuden har vi siden 2008 drevet Guest House fra en lille økologisk farm, som vi har lejet af 7 brødre. Gården har været drevet økolgisk cirka siden 1983 af en amerikansk kvinde. I 2013 stod Søbogaards fabrik i Bhaktapur klar, og øverst oppe har vi indrettet med en cafe og et showroom.

4/5

Råvarerne

Vi har et tæt samarbejde med vores danske avlere, både store og små. Jo flere danske råvarer vi kan få, jo bedre. Vi har derfor også både små hobbylandbrug og store avlere der leverer danske råvarer til vores produkter, og der kommer flere til hvert år. Da den verdensberømte restaurant el Bulli valgte at bruge Søbogaard’s produkter i deres køkken, var det pga. råvarernes høje kvalitet. Det er ekstremt vigtigt for os at bruge gode råvarer i vores produkter, da smagen er det altafgørende for os.

Vi har et humørtiseret*, kvalitetsprodukt, som vi mener skiller sig markant ud fra andre produkter på markedet, ved at være originalt og ved at have smagen som førsteprioritet.
*Vi kalder produkterne humørtiseret, fordi vi ynder at fortælle gode jokes og spredegodt humør henover marmeladegryden og saftgryden.

5/5

Søbogaard i dag

I 2008 købte Ellen og Niels ”Store Voldsgaard” ved Studsgård, hvor en del af produktionen flyttede over. I 2013 blev Ellen medejer af Søbogaard, og i dag drives Søbogaard fra begge gårde.

Kontoret og produktionen befinder sig idag i Studsgård, og længerne på gården i Kimmerslev, danner lager for varer til vores sjællandske kunder.

Søbogaard er idag Studsgårds førende marmelade- og saftproducent.

0